02 november 2020

Kan man komme ned i gear på en konference?

Fjorden blinker i baggrunden. Svaner krydser trætoppene. Du genkender dem på lyden og vingeslagene. Du tænker på sætningen: Fuglene flyver i flok, når de er mange nok. Bakkerne strækker sig ned fra terrassens tableau, hvor du står. Hvor var det nu, du kom fra?

 

Trak du lige vejret lidt dybere end normalt på vej op ad den bakke? Det tænker du på, mens du bliver vist rundt af konferencechefen for Vejlefjord Hotel. Det er let at se, hvem der er vant til at navigere i højt tempo i bakkerne mellem fjord, bygninger og park. Mon området holder personalet i gang? Tænker du. En mand klipper buske til, en kvinde serverer te, mens en helt tredje fejer terrassen. Alting foregår i et højt tempo, og alligevel virker personalet mærkbart rolige. Hotellet ligner et slot og står som en bastion solidt plantet. Med vinduerne åbne.

Naturens helende effekt

Skyggerne er blevet længere. Spirerne lyser irgrønt i eftermiddagssolen, mens træerne lægger sig som en dyne og dæmper lydene af biler, mennesker og snak. Gennem de store vinduer kan du se kokkene anrette den mad, der højst sandsynligt skal serveres i aften. Tiden på Vejlefjord kunne have været 2020, 1950, eller 1895. Så tidsløst fremstår hele anlægget.

Hotellet startede som et sanatorium for brystsyge i 1895, fortæller konferencechefen. Fordi man mente, at naturen ville have en helende effekt. Du forestiller dig damer fra 1800-tallet gå rundt i hospitalskjoler på anlægget, men slipper hurtigt tanken. Måske er det rigtigt. Måske har naturen en helende effekt her. I hvert faldt giver den en følelse af at isolere sig fra hverdagen, og du får tanken, at naturen vil gøre plads til at lytte på en anden måde. Til hinanden og til sig selv.

Du tænker, at det vil være et godt sted at arrangere den næste konference. Og du begynder allerede at få ideer til en anderledes konference. Hvor man ikke kun tager hjem derfra med hovedet fuld af nye tanker. Men hvor stilheden, naturen, udsigten og øjnene, der søger vandet, giver ro og plads til at tage ideerne med hjem – og videre.

 

Vil du se Vejles konferencenatur med egne øjne?

Munkebjerg Hotel

En tur på islandske heste eller mountainbikes. Teambuilding eller walk and talk i den skønne natur. Orienteringsløb eller debatløb. Naturen skaber rum. For ideer og fornemmelsen af, alt kan sig gøre. Munkebjerg Hotel ligger på toppen omgivet af bøgeskov. Og alligevel med den smukkeste udsigt over Vejle fjord.

www.munkebjerg.dk

 

VINGSTED aktivt hotel & konferencecenter

At aktive møder udvikler mennesker og organisationer, er kernen på VINGSTED aktivt hotel & konferencecenter. Midt i Vejle ådal med alle tænkelige udendørs sportsfaciliteter. Shelters, fiskevand, skydebaner til både buer og skydevåben, Escape House og Danmarks længste svævebane. Her er energi og ideer til mere. Når hverdagen melder sig igen.

www.vingsted.dk

 

Hotel VejleFjord

43 hektar park, skov og strand. Det er omgivelser, der kan blive en del af jeres næste konference. Den store park nærmest omfavner hotellet og giver alle muligheder for at bruge naturen som afbræk i løbet af en lang dag. Ideelt til refleksion og teambuilding-aktiviteter eller en gå- eller løbetur om morgenen, inden det hele går løs.

www.hotelvejlefjord.dk