24 juni 2019

Med ny souschef vil Munkebjerg Hotel tættere på drømmen om Michelin-stjernen

Gastronomien er i forvejen på højeste niveau hos Munkebjerg Hotel. Men en ny souchef med Michelin-erfaringer skal løfte madoplevelsen yderligere.

Egen bager der ælter dejen med kærlighed og egen slagter, der sikrer de bedste udskæringer og kød der smelter på tungen. På Munkebjerg Hotel er maden altid gennemført. Det gælder ikke mindst på Treetop Restauranten, som ligger midt i naturen med udsigt til skov.

Restauranten arbejder I forvejen på højt gastronomisk niveau, lige meget om det er menuen på 3, 5 eller 7 retter, du vælger. Men en drøm om en Michelin-stjerne har fået køkkenchefen til at hente kræfter udefra. Fra 1. juli bliver Jens Vincent, der kommer fra Michelin-restauranten Ti Trin Ned, Munkebjerg Hotels nye souchef.

”Vi gør alt for at levere det bedste til gæsterne. Derfor jagter vi også en Michelin-stjerne, så vi kan få et kvalitetsstempel på vores arbejde. Og med sine gode erfaringer inden for madkunsten, er jeg sikker på, at Jens Vincent er den rette mand til at styrke teamet,” siger køkkenchef Nicolai Christiansen.

De krøllede notesbøger er fundet frem

Jens Vincent har fulgt Tretop Restauranten fra sidelinjen de sidste år og ser frem til at blive en del af rejsen.

”Jeg synes, det er spændende mad, de laver. Det ligger i samme klasse, som jeg selv er vant til at arbejde med. De har fokus på at udvælge de bedst mulige råvarer og holde dem i centrum uden for mange forstyrrelser samtidig med, at der er mulighed for at tilføre et lille pift. Det, synes jeg, er fedt. Jeg skal ikke lave restauranten om, men har selvfølgelig tænkt mig at komme med input ud fra de erfaringer, jeg har efter 6 år på Ti Trin Ned,” siger Jens Vincent.

Han håber at kunne hjælpe restaunten med at opnå målet om den Michelin-stjerne, som de flere gange er blevet spået til at få.

”I bund og grund ved ingen, hvad Michelin vil have. Men det vigtigste er at være tro mod sig selv og ikke lade restauranten stikke i for mange retninger. Derfor skal jeg nu spore mig ind på den røde tråd, Nicolai arbejder med og hjælpe med at få den helt ind under huden i den mad, vi serverer. Jeg har fundet de gamle, krøllede notesbøger frem fra køkkenet og ser frem til både at lære og vise, hvad jeg kan,” siger Jens Vincent.

Eksklusiv mad i øjenhøjde

Maden på Treetop Restauranten er hverken nordisk, fransk, japansk eller andet hipt. Den er inspireret af omgivelserne og hotellet for at give en unik oplevelse, som ikke fås andre steder.

”Vores madstil er inspireret af naturen og hotellets 50 år gamle historie. Derfor har vi en klassisk stil med høj kvalitet og standard, der passer til ånden på hotellet – krydret med nytænkning og leg. Men selvom vi leverer eksklusiv mad, møder vi stadig vores gæster i øjenhøjde. Folk skal kunne slappe af og få en sjov oplevelse i vores restaurant,” siger Nicolai Christiansen.